Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди подобрения на инфраструктурата и увеличаване на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди подобрения на инфраструктурата и увеличаване на
Коментари Харесай

С увеличаване на земеделските земи Северна Корея търси спасение от глада

Севернокорейският водач Ким Чен-ун подреди усъвършенствания на инфраструктурата и увеличаване на земеделските земи за увеличение производството на храни , оповестява " Ройтерс ".

Мерките идват на фона на предизвестия за

По време на седмото разширено пленарно съвещание на Централния комитет на ръководещата Работническа партия Ким даде инструкции за възобновяване на напоителните системи, създаване на съвременна селскостопанска техника и основаване на повече обработваема земя.

На срещата, почнала в неделя, беше разисквана " наложителната " нужда от

Южна Корея предизвести за изостряща се продоволствена рецесия в изолирания Север, в това число и за неотдавнашен скок на смъртните случаи от апетит в някои райони.

Икономиката на Северна Корея е наранена от наводнения и тайфуни, наказания поради нейните нуклеарни и ракетни стратегии и внезапен спад в търговията с Китай поради затварянето на граници и въвеждането на локдауни в резултат на пандемията от COVID-19.
 Северна Корея ще бори глада с
Северна Корея ще бори глада с " радикална промяна " в селското стопанство

Ким Чен-ун желае революционен поврат в производството

Агенцията за развиване на селските региони на Южна Корея пресметна, че предходната година производството на селскостопански култури в Северна Корея е намаляло с близо 4% по отношение на 2021 г . поради проливните летни дъждове и други стопански фактори.

Ким изложи проекти и съответни задания за създаване на " богати и високоцивилизовани социалистически селски общности с напреднали технологии и съвременна цивилизация ", заяви формалната новинарска организация KCNA.

Севернокорейският водач е разпоредил реорганизация на напоителната система, с цел да се оправи с изменението на климата, произвеждане на ефикасни селскостопански машини за модернизиране на производството и рекултивация на земи за разширение на земеделските площи.

Липсата на подобаваща селскостопанска инфраструктура, техника и консумативи, като торове и гориво, направиха Северна Корея по-уязвима на естествени бедствия, показват специалисти.

" Не яжте отровния бонбон ": КНДР зове гладуващите корейци да бойкотират помощта извън

Вестникът на ръководещата партия предизвести да не се приема икономическа помощ от " империалисти "

Въпреки че планинската страна се пробва да разшири обработваемата си земя посредством рекултивация на площи по западното крайбрежие от 1980 година насам, предходните ѝ старания не сполучиха частично заради неприятно инженерство и поддръжка.

При ръководството на Ким плановете за рекултивация имаха релативно по-голям триумф, само че поради бавния прогрес във връзка с превръщането на крайбрежните площи в плодородна земеделска земя те не спомогнаха изключително за облекчение на дефицита на храна , регистрира в края на 2021 година основаният в Съединени американски щати план 38 North.

" Държавните медии (на КНДР - б.р.) оповестяват, че са сложени нови цели и проекти за деяние, само че не виждам нищо ново, защото всички детайли, в това число напояването и рекултивацията, към този момент са били повдигнати преди ", означи Лим Юл-чул, професор по севернокорейски проучвания в университета " Куюгнам " в Южна Корея.

Ян Му-джин, професор в Университета за севернокорейски проучвания в Сеул, също означи, че отчетът не предлага нови хрумвания или допустима смяна в политиката за зърно, на която съгласно Южна Корея се дължи дефицитът на храна.

KCNA заяви, че Ким е подчертал нуждата от стягане на дисциплината при използването на икономическия проект , предупреждавайки против " практики за намаляване на организационната и изпълнителната власт на кабинета ", и е наредил " да бъде тествана работната успеваемост " на всички партийни структури.
 Северна Корея понижи питателните дажби до рекордно ниските 300 грама дневно
Северна Корея понижи питателните дажби до рекордно ниските 300 грама дневно

Най-ниските в историята на комунистическата страна за това време на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР